Din jurnalul unui teleman


Televiziunile noastre dau dovadă de lipsă de profesionalism; sau măcar de fantezie: într-o seară, știrile Pro Tv s-au ocupat numai de cazul băiatului acela de numai patru anișori, ucis de cîini. Toată compasiunea noastră, dar în lume sigur s-au mai petrecutără și alte evenimente, țațo!

Ca să nu mai vorbesc că timp de o săptămînă, seară de seară, era reluat subiectul la toate posturile tv. Încep să cred că avem televiziuni care se adresează, prioritar, viitorilor sinucigași, ori celor aberant de veseli, ca să-i potolească !

Compasiunea nu ține loc de viziune, bre te(mbe)leaști!…

                                                            *

Nu putem uita, desigur, Roșia Montana. Cu grevele care au împlinit două săptămîni. Cu guvernanții indeciși și protestatari infatigabili. Caz situat între Scyla și Charibda, nerezolvabil.

Sau nerezolvabil întru liniștirea ambelor tabere…Imprevizibil final.

                                                            *

Ca să nu mai vorbim de alt caz care ne-a sastisit: cel al preoților care au sfințit o casă, apoi au pîgărit-o, cu ajutorul unei prostituate. Nasol, jos prea nesfinților!

Sau poate fețe-fețele bisericești au zis s-o pîngărească, spre-a fi chemați din nou la sfințire și-a încasa parale de două ori. Ar fi o motivație, nu?!…Meschină, dar decît imorală…

                                                            *

Reclamele care au monopolizat canalele tv naționale, vara aceasta, au fost dedicate berii. Ba erau atît de multe, încît cînd o vedeai pe Catone recomandînd Bonux, aveai un stupid sentiment de …prospețime a mesajului!…

Și culmea, toate mărcile de bere aveau un atu: dacă te uitai sub capac, cîștigai , fără discuții, o mașină.

Morala? S-a întîlnit hoțul, cu prostul.

Mai nou, am aflat și că berea blondă ar fi ușoară, în timp ce aia brună – gustoasă. Riscantă publicictate! S-ar deduce că berea blondă nu-i și ea gustoasă…ori că surata brună nu-i ușoară?!

Încep să stimez marca aceea de bere care nu promite mașini, ci numai „un gust puternic și amărui”…

                                                            *

Firește, ca toți microbiștii-patrioți, am văzut și eu meciurile Naționalei. Faptul în sine depășește, cred, aria sportului: am aflatără, ÎN FINE, cine ne e mai prieten …

dintre turci și unguri.

Va urma…

,