De-ale televiziunii


Cred că s-a consumat cam multă energie cu cazul Voiculescu: România are și probleme mai grave. Plus că din zece ani, va face doar trei.

Asta-i viața: ceea ce spuneam eu mai demult, jumate-n glumă, iată că devine… trei-sferturi în serios – nu vreau funcții de conducere, fiindcă majoritatea carierelor politice sfîrșesc în pușcărie. Mai e nevoie de exemple?!…

Ce-i important e ca Antena 3 să nu dispară. Dar ea era, oricum, de multă vreme, pe numele fetelor lui…plus că s-a format un curent de simpatie generală care o s-o țină-n viață.

*

Ați observat că Lupu Rednic cu soția sunt inevitabili, pe canalele tv? Eu nu zic că nu-s simpatici, dar te saturi și de savarine, dacă ți se dau zilnic, dimineața la prînz și seara!

*

Aflăm cu durere că în muzica lăutărească apăru un nou scandal: „Mexicanii” divorțează! Nu știu cine sunt aceștia, nici ce cîntă (pesemne, manele sau alte gitanlîcuri), dar dacă vestea a ajuns la o televiziune centrală, înseamnă că situația este chiar gravă! O țară-ntreagă va sta cu sufletul la gură!

Unde mai pui că fata lui Adi Minune fugi cu iubitul în lume, îndurerînd părinții (tatăl fugarei a cîntat, o vreme, numai de jale – chiar și la nunți!), amanta lui Guță îi va dărui un puradel, spre disperarea soției, fata lui Salam e la mare cu bodygardul și suferă că n-are afecțiune paternă, doamna ex-Pastramă este calomniată de ex-doamna Pepe, iar Ioniță de la Clejani nu a fost primit în hotel cu cîinii și-a dormit pe plajă…

Cultura română se află-n vizibilă suferință, teteo!.

*

Bună emisiunea lui Florin Iaru Mistere și conspirații. Un episod a fost dedicat filmului lui Pintilie Reconstituirea. Bine gîndit. Cu participanți de seamă, implicați în realizarea capodoperei. Felicitări!

*

La Kanal D văzui o emisiune despre vedete care …n-au noroc în dragoste. Da, da, există și din astea: Tania Budi, Catinca Roman, DJ Vanda, Maria Radu, Crina Matei, Luana Ibaca, Andreea Raicu…Se-ntreba realizatoarea de ce oare fete frumoase și celebre, nu se mărită.

Fiindcă-s niște stricate, bre, de-aia!

*

Alta e situația Andreei Mantea: ea se va mărita la sigur! (vezi emisiunea Burlăcița – în care diva este curtată de doisprezece „papagali” și ea-i elimină pe rînd, explicînd și telespectatorilor de ce). Ultimul rămas va deveni, de bună seamă, domnul de la doamna.

Personal, nu-nțeleg de ce Andreea Mantea ar avea mai mult noroc în căsnicie decît Tania Budi, spre exemplu; dar eu mi-s cam de modă veche, pruncuțelor!

*

Doi parlamentari au declarat c-au cîștigat la nuntă (a copiilor, a lor, a vecinilor – nu e clar) cîte …100.000 de euroi. Măi să fie! Faci patru nunți de-astea în viață și ți-ai asigurat traiul pe patruzeci de ani!

Să fiu sincer, mi-e ciudă: și eu făcui patru, dar nu m-alesei cu nimic. Poate unde-s lipsit de simț practic. De noroc. Nu știu să socializez. Sunt cam șters la meclă, deci nerecognoscibil. Nu-s un om de viitor.

Ori, pur și simplu, nu-s parlamentar…adicătelea, nu-s nici om de prezent

*

Cu ani în urmă, apărea pe micul ecran, într-o reclamă, Florin Piersic care zicea că-i ăl mai tare ciocoflender. Așa e! Ciocoflender ca el, n-am mai cunoscut!

Recent, apărură niște clipuri cu pateuri, în care se vorbește de fainoșag. Tot apreciativ.

De ce cred ardelenii că e corect să introducă în emisiuni pentru întreaga țară, termeni localiști? Nu mai lipsește mult ca să vină bănățenii să se laude cu paradaisele, moldovenii cu învîrtitele, turcii cu imambaialdî-ul, dobrogenii cu șuberekul și secuii cu kurtos colacs.

Dar poate-s și complexat, ca bucureștean, că nu am cuvinte criptice în vocabularul meu încropit între  Arcul de Triumf și Piața Domenii…

*

Italienii ne acuză că moștele Sf. Nicolae de la noi au o mînă care nu-i a Sfîntului Nicolae. Caz greu rezolvabil.

Fiindcă ai noștri zic că da, ai lor – că nu. Cum se va decide? Cine? Pe ce probe?

Rămîne ca-n tren…

*

Celebrul Măruță, pe lîngă diva Madam Bamboi (un fel de femeie de serviciu rurală și șleampătă), a mai găsit un artist/mascotă: Gigel Frone. Un cvasi/nanist care lălăie la chitară, falsînd și cu vocea, cîntece deșucheate. Apoi, e frumos că nu-și uită rudele, aducîndu-le pe toate în platou, sub diferite pretexte.

Om de gust, Măruță ăsta! Nu-i de neînțeles succesul emisiunii lui de la Pro Tv.